Omgeving

La Petite Maison ligt in het buurtschap La Reille-Le Triaudet in het dorp Lacropte in de Dordogne. Het gebied, Perigord-Blanc, leent zich uitstekend om wandel- en/of fietstochten te ondernemen. Ook bestaat de mogelijkheid om een tocht te maken met paarden. Op de rivieren Dordogne en de Vézère zijn kanotochten mogelijk. Een golfbaan ligt op 5 km afstand en in de regio zijn prachtige middeleeuwse stadjes te bezoeken zoals Perigiueux, Sarlat, Bergerac, Le Bugue, Limeuil en Saint Cyprien. Er zijn dagelijks markten waar regionale producten verkocht worden en in de zomermaanden worden “Marché Nocturne” georganiseerd. Dit zijn avondmarkten waar streekproducten bereid en verkocht worden en die aan lange tafels genuttigd kunnen worden met daarbij natuurlijk de heerlijke wijnen uit de streek. Elk weekend is er wel in een dorpje een vide-grenier/brocante.

Leuke weetjes!

Vide-Greniers

In de Dordogne is er elke zondag wel ergens een vide-grenier of een Brocante te bezoeken.
Wil je weten waar je terecht kunt?
Bezoek dan de site
www.vide-greniers.org.

Marché Nocturne

In de zomermaanden worden er in vele dorpen avondmarkten georganiseerd. Je neem zelf je bord, bestek en glas mee en zoekt een plaats aan de lange tafels die klaar staan. Heerlijke streekgerechten en wijnen koop je bij de plaatselijke “producteurs” die daar hun waren verkopen. Muziek en dans ontbreken natuurlijk niet!

Warenmarkten

Op zondagmorgen in Rouffignac-Saint-Cernin-de –Reilh (18 km),
op maandagochtend in St. Alvere (13 km),
op dinsdagochtend in Le Bugue (19 km)
en op vrijdagochtend in Vergt (10 km).

Wandelingen

Vanuit La Petite Maison kun je prachtige wandelingen maken dwars door de bossen om bijvoorbeeld in één van de kleine dorpjes de lunch te gebruiken. Ook liggen er diverse wandelroutes in het huis die vanuit omringende dorpjes starten.

Golfbaan de la Marterie

Golfbaan met 18 holes in Saint Félix de Reillac de Montemart (5 km van Lacropte).

La Guinguette

Restaurant met vrijdagavond live-muziek aan de rand van Lac de Neufont in Vergt (15  km).